Gustavo Gimeno  
  Gustavo Gimeno  
  chef-dirigent
2009 - 2012


Sinds 2002 is Gustavo Gimeno, als solo slagwerker, verbonden aan het Koninklijk Concertgebouw Orkest te Amsterdam. Naast slagwerker in het orkest speelt hij graag kamermuziek. Zo heeft hij opgetreden met het piano duo Katia en Marielle Labeque, met violiste Janine Jansen en als percussie duo samen met Lorenzo Ferrandiz. Samen met hem won Gustavo de 2e prijs op het "International Percussion Competition of Luxembourg".

Gustavo Gimeno geeft les op het Amsterdams Conservatorium en het Conservatiorium van San Sebastian (Baskenland) en heeft masterclasses gegeven in Spanje, Duitsland, Taiwan, Rusland, Japan en de Verenigde Staten.

Gimeno's belangstelling voor het dirigeren hebben er toe geleid dat hij orkestdirectie is gaan studeren op het Conservatorium te Amsterdam bij Lucas Vis en Ernst van Tiel. Hij heeft ook lessen gevolgd bij Ed Spanjaard, Hans Vonk en Ivan Fischer.
De laatste jaren heeft hij gewerkt met leden van het National Jeugd Orkest van Spanje en Catalonie. Hij dirigeerde zowel kamermuziek concerten als assistent dirigent.