Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio  
  Con Brio is een eigentijds Amsterdams Symphonie Orkest. Het bestaat uit 60 ervaren musici. Het speelt sinds 2012 onder leiding van dirigent Willem de Bordes.

Con Brio onderscheidt zich van andere symfonie-orkesten door díe stukken te spelen, die tot de grote werken behoren, maar minder vaak worden gehoord. In onze programmering kiezen wij voor afwisselende en avontuurlijke programma’s waarbij altijd wordt gezocht naar passende locaties.

Con Brio staat midden in het Amsterdamse culturele leven en geniet Burgemeester Van der Laan van Amsterdam als haar beschermheer.

Repertoire en concerten

Con Brio besteedt veel zorg aan haar programma’s en begeleidt ook koren. Eerder dit jaar begeleidde Con Brio het Groot Concertkoor Amsterdam in het Muziekgebouw aan het IJ. In 2012 verzorgden wij de aftrap van het stomme film programma in het toen net geopende filmmuseum Eye. Wij speelden hier live muziek bij films van Luis Bunuel. Eerder deden we dit in Tuschinski met de muziekbegeleiding van Charlie Chaplins meesterwerk Modern Times. Hiernaast brachten wij een avondvullend Russisch programma in Undercurrent met winters uitzicht op het IJ. In de zomer waren we twee dagen te zien in Artis met een kindervoorstelling en -concert ter gelegenheid van de eerste verjaardag van olifantje Mumba.

Een volledig overzicht van repertoire en concerten vind u in onze concertagenda en ons concertarchief
COMITÉ VAN AANBEVELING

Han de Vries
Marijje van Stralen
Vera Beths
Ron Ford
BESCHERMHEER

Burgemeester  van  Amsterdam